Värmepumpar

Köp värmepumpar här!

Värmepumpar används för att utnyttja gratis energikällor i naturen och på så sätt minska sina uppvärmningskostnader. Värmepumparna ger billigare värme till ditt hem.

Olika sorters värmepumpar

Det finns flera olika sorters värmepumpar, som varierar i energikälla och spridning av värmen i hemmet.

En luft/luftvärmepump är enkel och billig. Den passar nästan i vilket hus som helst. Bergvärme är komplext, dyrt och kräver djupa borrhål i berggrunden. Det är stora skillnader mellan de olika värmepumparna.

Sänk dina uppvärmningskostnader med värmepumpar

Mamma och son leker i värmen från element

Njut av billig uppvärmning med en värmepump.

En värmepump kan sänka dina uppvärmningskostnader. Anledningen är att värmepumpen hämtar energi från luft, frånluft, vatten, mark eller berggrund. Trots att det är kallare i energikällan än inne i huset kan värmepumpen utvinna värmeenergi därifrån. Den komprimerar nämligen värmen innan den sprids i huset.

Det går åt lite energi till att driva värmepumpen och värmepumpar kräver därför en del el. Mängden el som går åt är dock mycket mindre än vid direkt el.

Läs mer om pris och besparing med värmepump.

Miljövänlig uppvärmning med värmepumpar

Att installera en värmepump innebär att du får mer miljövänlig uppvärmning. Du kanske går ifrån en mer miljöskadlig uppvärmning som oljepanna eller så minskar du din energiåtgång genom att byta från direktverkande el.

Förutom att minska energiåtgången utnyttjar värmepumparna också en miljövänlig energikälla, nämligen värmen i luften, vattnet eller marken. Denna värme har sitt ursprung i solen och är en förnyelsebar energikälla.