Fritidshus och sommarstuga

Att installera en luft-luftvärmepump i sin sommarstuga eller sitt fritidshus är mycket populärt. Luft-luftvärmepumpen ger värme, kyla och ren inomhusluft. Samtidigt sparar luft-luftvärmepumpen pengar och skyddar sommarstugan från frysskador under vintern.

Luft-luftvärmepump passar i sommarstugan

En luft-luftvärmepump passar i sommarstugan av många anledningar. Den främsta anledningen är att det är vanligt att man saknar vattenburen värme i sommarstugan. Många har elelement och då finns mycket pengar/energi att spara genom luft-luftvärmepumpen. Andra eldar i kaminer, när de är på plats, då kan luft-luftvärmepumpen ge regelbunden värme. Luft-luftvärmepumpen har inte många krav, som måste uppfyllas. Den passar nästan var som helst.

sommarstugor

Underhållsvärme i fritidshuset

Luft-luftvärmepumpar kan ge underhållsvärme. Detta är praktiskt i fritidshuset. Med underhållsvärme kan man skydda sommarstugan från frysskador, men även mot fuktproblem. Sommarstugan mår bra, när du inte är där. Med AirPatrol fjärrstyrning till luftvärmepump kan du dessutom höja temperaturen från underhållsvärme i god tid innan du ska på besök.

Fjärrstyrning med AirPatrol

Numera finns särskilda tillbehör, AirPatrol eller Combi Control, till värmepumpar, som innebär att man kan hålla koll på sommarstugan och styra sin värmepump via mobilen. På så vis kan du exempelvis ändra temperaturen, när du inte är på plats. Du kan dessutom få varningar, om något inte är som det ska i sommarstugan. Om temperaturen sjunker eller det blir strömavbrott får du veta det. Du kan därför känna dig trygg med att värmen eller underhållsvärmen i sommarstugan fungerar som den ska.

Luftkonditionering i sommarstugan

Sommarstugor är ofta dåligt isolerade och man tränger ihop sig fler på en mindre yta. Därför blir det ofta väldigt varmt i sommarstugan. Om det är riktigt varmt ute, hjälper det inte att vädra. Då är det skönt med luftkonditionering. Har du en luft-luftvärmepump får du luftkonditionering i sommarstugan genom ett enkelt knapptryck.

Ren inneluft hjälper pollenallergiker

En bonus med luft-luftvärmepumpen är att den renar luften från bakterier, virus, damm och andra partiklar. Det innebär att inomhusluften blir ren och hälsosam för dig och din familj. Dessutom innebär det att familjens pollenallergiker kan få en fristad, när pollensäsongen är som värst. 

Installera värmepump i fritidshuset

Att installera en luft-luftvärmepump i fritidshuset brukar gå lätt och smidigt. Var dock noga med att du har de elektriska förutsättningarna som en värmepump kräver, exempelvis jordat uttag. Det kan dessutom tillkomma en viss kostnad om det är krångligare för installatören att ta sig till din sommarstuga - exempelvis om du bor på en ö.