Pris på luft-luftvärmepump

Efterfråga offert för prisförslag på luft-luft!

Om du ska köpa en luft/luftvärmepump får du räkna med två olika kostnader -  en för installationen och för själva luft-luftvärmepumpen.

Pris luft/luftvärmepump Pris installation Summa kostnad Besparing
  utan rot med rot utan rot med rot  
10 000 - 25 000 6 000 4 000 14 000 -29 000 16 000 - 31 000 30-70 %

OBS alla siffror är ungefärliga

Pris på installation av luft-luftvärmepump

Installationskostnaden för en luft-luftvärmepump är inte särskilt stor (jämfört med andra värmepumpar), då installationen också är relativt enkel i sammanhanget. Priset kan däremot skilja en del från kylfirma till kylfirma. Räkna med att installationen kostar runt 6000 kronor, inklusive material, för en standardinstallation. Med hjälp av ROT-avdrag kan du komma ner i en kostnad på runt 4000 kronor.

- Mer om installation av luft-luftvärmepump

Kostnad för luft-luftvärmepumpen

Kostnaden för själva luftvärmepumpen brukar ligga på runt 12 000 - 15 000, om du köper en bra luftvärmepump av kvalitetsmärke hos en billigare återförsäljare. 

Här finns större möjlighet att påverka vilken din slutkostnad blir. Det finns gott om luft/luftvärmepumpar på marknaden att välja mellan. Vissa är mer avancerade och kostar därefter; andra är enklare och betydligt billigare. Tänk bara på att det är viktigt att välja en tillräckligt kraftig luft/luftvärmepump, annars kommer du bli missnöjd med besparingen i slutändan. 

Energibesparing med luft-luftvärmepump

Energibesparingen med en luft-luftvärmepump ligger på 30-70 %, jämfört med uppvärmning med endast direktverkande el.

Återbetalningstid med en luft-luftvärmepump

Vi har konstaterat att investeringskostnaden för en luft/luftvärmepump är relativt låg, samtidigt som den ger en rejäl besparing. Detta innebär att investeringen i regel har återbetalat sig efter bara ett par år. Besparingen innebär både mer pengar i plånboken för dig och att du bidrar till en bättre miljö. Det är inte ofta man kan vara miljövänlig och samtidigt spara pengar!

- Mer om luft-luftvärmepumpar